Program 1
PROGRAM

NB! Dette er program for turen som ble arrangert i juli 2023. Programmet for 2024 vil bli lagt ut når dato er satt for neste års konsert.

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

ONSDAG 26. JULI (L/M)

Kl. 09.25 Avreise med SAS fra Oslo (direkte)
Kl. 12.15 Ankomst Pisa

Fra flyplassen i Pisa tar det ca 45 minutter til Hotel Hambros som ligger utenfor Lucca. 1700-talls villaen Hotel Hambros er omgitt av et parklandskap, og ligger ca. 4 km utenfor den vakre middelalderbyen Lucca. Her kan du nyte de flotte omgivelsene. Hotellet har vi valgt da det ligger sentralt i forhold til konserten og andre utflukter vi har i programmet. Vi spiser lett lunsj på hyggelig restaurant på veien fra flyplassen til hotellet. Vi sjekker inn og pakker ut før det blir felles middag på hotellet vårt.

Berlin del 2
TORSDAG 27. JULI – ANDREA BOCELLI I LAJATICO (F/L)

Formiddagen til fri disposisjon før vi spiser felles lunsj på hotellet. Kl. 17.00 går ferden med buss fra hotellet til konserten med Andrea Bocelli i Lajatico. Det tar ca 1,5 time. Alle får med seg en matpakke med mat og drikke til konserten som er inkludert. Vi reiser i god tid for å kunne kjenne på atmosfæren og innta våre plasser. Lajatico er en liten landsby hvor man ellers i året lever rolig og levebrødet er for det meste produksjon av olivenolje og vin. Familien til Andrea Bocelli driver i dag en vingård der og byen har ca 2000 innbyggere. Men denne ene dagen i året kommer det mange tusen mennesker som vil se forestillingen.

Vi skal kjøre gjennom landsbyen og parkerer et lite stykke unna den utendørs scenen hvor Bocelli skal synge. Kulissene er Toscanas vakre landskap i fine farger. Sypresser og oliventrær side om side og solen er på vei ned når forestillingen starter. Mørket senker seg over scenen og det er helt stille. Da starter det hele. – Og vi gleder oss. Det er satt opp storskjermer på hver side av scenen. Husk det er et stykke å gå i oppoverbakke fra bussen til sceneområdet. Vi anbefaler gode sko og sommerlige klær. Ta med en ryggsekk og putt gjerne en jakke i den da det kan bli kjølig utover kvelden. Toaletter finnes inne på området. Forestillingen slutter ca ved midnatt. Vi er tilbake på hotellet ca klokken. 01.30.

Program 1
FREDAG 28. JULI – VINGÅRD MED LUNSJ (F/L/M)

Det er ikke uten grunn at det er skrevet så mange kokebøker om toskansk mat, og enkelheten både forbløffer og begeistrer. Vi kan nesten si at det gjenspeiler mentaliteten i Toscana: rett frem, enkelt og full av nytelse. I Toscana fremstilles noen av verdens beste viner. Den vi kjenner best er vel Chianti rødvinen som lages på San Giovese druen. Den ble tidligere kjent som den tykke flasken, innpakket i en stråkurv. I dag finnes Chiantivinen i tradisjonelle flasker og i alle prisklasser.

Vi skal besøke en lokal vingård som ligger utenfor byen Vinci hvor renessansekunstneren Leonardo Da Vinci kommer ifra. Her ligger vingårdene på rekke og rad. Vi skal få smake lokale spesialiteter fra råvarer som produseres i distriktet. Dette blir en nytelsesdag med mat og vin. Velbekomme.
Felles middag på hotellet.

Berlin del 2
LØRDAG 29. JULI – VALGFRI TUR: LUCCA (F)

Denne dagen er til fri disposisjon.
Reiselederen vår tar turen til Lucca og ville dere være med så er det bare å henge på. Vi tar en taxi. Kun 4 km å kjøre. Så kan du oppleve byen i eget tempo og spise lunsj eller middag på egenhånd. Ja takk, begge deler.

Lucca er komponisten Giacomo Puccini’s fødeby. Puccini har skrevet kjente operaer som Madame Butterfly og La Bohème. Å vandre rundt i Lucca’s gater er som å gå i en filmkulisse. Man blir satt flere hundre år tilbake i tid. Det føles som om tiden har stått stille i Lucca. Byen har 99 kirker og flere piazza’er, og tar du en tur opp i byens høyeste tårn – Torre Guinigi – vil du kunne se byen ovenfra.

Bymuren, som er helt intakt, er tolv meter bred og fire kilometer lang. Muren omkranser fortsatt byen. På toppen er det en vei som brukes flittig for spaserturer og sykling. Piazza dell’anfiteatro er et av torgene i Lucca som for øvrig står på UNESCO’s verdensarvliste. I dag fylles torget av mange restauranter med uteservering. Opprinnelig var stedet bygget som et romersk amfiteater en gang i det andre århundre. «Italias historiske rikdom er enorm, men få steder er den så godt bevart som her», blir det sagt om Lucca. Det kryr av koselige spisesteder i Lucca. Her er det bare å nyte dagen.

ANDRE TIPS TIL DENNE DAGEN:
Vi bor i hjertet av Toscana og mulighetene er mange. Tog til Pisa for å se det skjeve tårnet, badebyen Viareggio eller middelalderbyen Pistoia. – Ønsker man seg en lat dag på hotellet kan man nyte det ved svømmebassenget.

Berlin del 2
SØNDAG 30. JULI – FIRENZE OG HJEMREISE (F/L)

Vi spiser frokost og sjekker ut før vi kjører til vakre Firenze. Hovedstaden i Toscana med tilnavnet «Renessansens vugge». En gang i tiden levde store kunstnere som Rafael, Michelangelo og Leonardo Da Vinci her. De skapte magi og store kunstverk. Firenzes historie er storslått. Byen var en av de rikeste i middelalderen, og anses vanligvis for å være renessansens fødested. Renessansen var en åndelig vekkelse innen kunst, kultur, litteratur, teknologi og utdannelse som skylte over Europa fra 1400-tallet til 1700-tallet. Firenze var underlagt den mektige Medici-familien flere ganger i løpet av 15 og 1600-tallet. Familien kjempet seg fra rikdom til kongelig status på imponerende vis. Her finner vi kunstskatter i museer og når vi går gatelangs.

Vi skal bli vist rundt av en dyktig lokal guide som gir oss en innføring i Firenzes historie. Det tar ca 2 timer. Duomen (katedralen) som er byens stolthet. Kronet med den største murkuppelen i verden og et renessanse-mesterverk. Uansett hvor man er i byen ser man kuppelen som ruver over alle bygninger. Pontevecchio (Gullsmedbroen) som går over elven Arno, Piazza Della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Der står en marmorkopi av skulpturen David som er et av de mange kunstverk laget av Michelangelo. Santa Croce, fransiskanernes hovedkirke. Dette er bare noe av det vi skal få se på vår vandringstur. Vi skal også spise lunsj i Firenze. På denne turen skal vi ikke inn i museer og kirker. Ta på deg gode sko da bykjernen er bilfri og bussen står parkert litt utenfor sentrum. Deretter kjører vi direkte til flyplassen i Firenze og reiser hjem til Norge med mange gode minner i bagasjen.

Kl. 13.05 Flyavgang fra Firenze med SAS
Kl. 15.15 Ankomst København
Kl. 19.05 Avreise fra København
Kl. 20.15 Ankomst Gardermoen

Mulig for tilslutning fra København til Bergen, Stavanger, Trondheim. Tilslutningsbillett til andre byer via Oslo.

NB! Vi tar forbehold om endring i programmet og pris/-valutaendringer.

Slide 1
Tur til Italia og konsert med Andrea Bocelli 2023 // Bocellitur
Block
Bestill din innholdsrike reise til Italia nå
Block

Teknisk arrangør for Bocellitur.no:
InHouse AS, Solbergveien 42, 3232 Sandefjord